Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

29 EKİM CUMHURİYE BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN

                               



 

(Fotoğraflar  googledan )



Yüreğimin sergisi:)
                                         NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Bu  Vatana ,bu Millete, Bu Bayrağa  ve Cumhuriyete karşı çalışanlar ; uğraştıkları gücün farkın da değil ne kanla ne de canla başa çıkamayacaklarını  fark ettiklerin de yaptıklarının altın da ezileceklerdir.

AÇIKLAMALI APLİKELİ BEZ TORBALAR


Duru'nun  sırt çantasına koyulacak giysileri için hazırladığım  aplikeli bez torbalar.

1-2- 3- farklı ebatta elyaf kesiyoruz. En küçüğü minik bir top yaparak (fındık kadar) orta boy elyafın altından tutarak üstten bağlıyoruz bunu burun olarak kullandım.
4-Bu parçayı en büyük elyafın  üzerine koyup üzerine penye kumaş koydum altına da hasse(patiska) ve makine de çevresini diktim.
5-göz ve ağız yerlerini çizip yerlerini belirledim. Ağız ve yanaklara makine çektim.
6-Ağız kısmına zig zag makasla ince bir şerit deri kesip diktim. Gözler de keçe kullandım

Altta ki  parçayı kesip çıkardıktan sonra kafasına saç görüntüsü verecek şekil de keçe kesip  diktim ,dikerken de iki yanlardan  saç örgüsü ve saçak ekleyerek saçları tamamladım

Suratlar tamamlanınca saçları kurdelelerle süsledim.



Daha sonra da tericoton kumaşa dikip  torba haline getirdim. üst kısma da kordon evi çevirip bağcıkları geçirmeye hazır hale getirdim.

  Aynı gözlük kılıflarında ki gibi  her iki tarafa da ayrı ayrı  kurdele geçirerek büzülebiliyor.

Duru doğmadan ona hazırladıklarımı kargoya vereceğim zaman acele olarak hazırladım  ve  doğaçlama çalıştığım için kızlar biraz ninecik gibi oldu:)))

Çok zaman oldu ama Hasta çocuklar için yaptığım bezden el kuklalarını koymak için  bir de böyle palyaçolu hazırlamıştım  BURADA

Sevgiler Canlar.

EMZİRME YASTIĞI (breastfeeding pillow)





         Tuğba kızım Duru için kullansın diye diktim ilk günler kullanamadı sezeryan doğum nedeniyle . İleri de Duru annesinden daha çok kullanabilir:))
 Emzirirken eğilmenin sırt kaslarına yaptığı baskıyı azaltma adına gerçekten çok kullanışlı bir yastık.
Bizdeki adı emzirme yastığı ,yabancı dostlarda  da nursing pillow ya da breastfeeding pillow . (google da bu şekilde aranınca pek çok kullanım şekli de çıkıyor)
 Hamileliğin son ayların da yan yatmada destek oluyor.
 Bebekleri  biberonla doyururken bu halka içine yatırarak rahatlık sağlanır.
 U şeklin de kullanıp bebeği yüzü koyun göğüs altına koyulabilir .
 Otururken sırt yastığı bile yapılabilir:))  oldukça çok kullanım  şekli var.
      Yapılışına BURADAN  da bakabilirsiniz. Ben  fermuarı üst kısıma diktim ve o kısmı kapaklı çalıştım,ayrıca  üst yüzeyi çıkarılabilir bir kılıf içini ayrı yastık şeklin de istenildiğin de  yıkanabilmesi için  ayrı çalıştım.İç dolgusunda boncuk elyaf kullandım birazcık fazlaca doldurdum kullanım sırasın da destek olsun diye hazır satılanlar bana fazla yumuşak geldi.
 Kullandığım kumaş lekelere karşı dayanıklı DAK ketenlerden.

BEBEK NEVRESİM TAKIMI







        Merhabalar Blogcanlar,
En son 7 Eylül de sizlerle yaptığım paylaşım sonrası her gün yeni bir iç acısıyla güne başlıyoruz maalesef.
 Ağustos'un 25 in de Diyarbakır'a gitmiştim, son yayını orada yazmıştım:(
Karmakarışık duyguların yaşandığı günlerdi.
     Sevgili  oğlum  Cem ve Tuğba kızım 4 Eylül de bebekleri Duru'yu kucakladılar,onlarla birlikte ben ve anane de.Her ikimiz için de duygu yüklü bir buluşma oldu miniğimizle kucaklaşmak.
       Duru'cum için hazırladıklarımı biliyorsunuz ,(nelerdi acaba diyecek olanlar sağ sütundan Durunun cicileri albümünü tıklayabilir)  devamı da vardı hatta diz üstüne yükledim oradan da paylaşımlar yaparım diyordum ama malum gündemden dolayı elim gitmedi.
       Hala pek çoğunuz gibi içim buruk :( sizlerle olmayı da o kadar çok özledim ki tarifi yok. Sosyal hesaplara girip çıktım her gün ,bloglara uğradım arada ama nedense buraya bir türlü gelemedim,umarım  yine  ara ara  paylaşımlarıma devam edebilirim.
     Blogumun benim için yeri son derece özel ve önemli ,sevgi köprüsü gibi blogcanlarıma  bağlıyor beni.
      Sevgili arkadaşımız Hüzün sarısı daha önce de başlatılmış  blog dayanışması zincirine yeni bir bağ ekleyerek  facebook da yeni bir grup kurdu orayı takip  ederken hadi  Hatice başla bakalım dedim kendime.
       Siz dostlar da bizleri yalnız bırakmayın  da tekrar eski yıllar da ki o güzel blog kaynaşmaları yeniden yeşersin. Ben özellikle el emeği üreten  canlarıma sesleneceğim  grup da çok az sayıdayız yeni ürünler,yemekler,  sosyal yaşam derken biz emeğini üretenler de  birlikte olalım  birbirimize ulaşalım ki blogger kardeşliği  halkası bozulmasın değil mi:)   grup sayfamıza BURADAN  ulaşabilirsiniz.
  ____________________________________
  Fotoğraflarını yayınladığım  nevresim takımı  Duru'nun.
Parçaları:
   Yastık örtüsü, nevresim,çarşaf, pamuk dolgulu yastık ,  kalın kumaş  elyaf dokulu iç yorgan(malesef onu tek görüntülemeyi unutmuşum ).
    İç yorganı beyaz hasse(patiska) üzerine aynı ölçüde  bütün elyaf yerleştirip  diktim ve çevirip içe toplanmaması için dış kenarlarının tamamına makine dikişi geçtim ve nevresimin içine koydum.
     İç yastığını da yine hasseden  yapıp içine pamuk koydum(yastık da elyaf terletiyor diye pamuk tercih ettim)
 yastık ve çarşafını yatağın da kullandık yorgan şimdilik büyük geleceği için dolabın da yerini aldı.
         

Kuzucuğumun fotoğraflarını hiç bir yerde paylaşmadık  ikimizin el ele  çekilmiş  bir   fotoğrafı ile   huzur dolu acısız gözyaşlarının olmadığı yarınlar ve tüm yavruların anne babalarıyla el ele büyümelerini diliyorum.

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ