Öne Çıkan Yayın

MERHABA , BUNDAN SONRA...

orgucantam.blogspot.com dan sevgilerle Canlar. Oldukça uzun bir zaman oldu bloguma yazmayalı,şu an oldukça değişik bir duygu kaplad...

SMOKİNİN SAHİBİ DENİZ BEY (KNITTING tuxedo jacket)

Yeğenim SELİN in oğluşu smokinlerin sahibi  Mehmet Deniz  bey ellerinizden öper:))))
Halasının nikahında giydi cicisini ama daha 4.5 aylık bastırtmadığımız için  boydan net bir resim alamadık ama çok şeker olmuştu maşallah.

ADI ALİŞ OLSUNMU :))))) (TOY BOY)



Ece bebeklerimden sonra bu bir ilk oldu. erkek bebek  diktim   canım eminemin torunu  Deniz bebek için hazırladım . devamı olacak yapım aşamasındalar:)))  isim olarak  ALİŞ   düşünüyorum ne dersiniz.  resmi tıklayıp büyütebilirsiniz.

ÇİÇEKLİ ŞAL (FLORAL SHAWL)



Çok zevkli örülüşü var şalın önce
_motif göbeği yapar gibi zincir halkası yapılıyor ve üzerine

_üçlü trabzan   2 zincir yine üçlü trabzan
_4 zincir çekip bir sonraki sırada  orta kısımdan yine aynı işlemi yaparak ilerliyorsunuz
_yanlardaki yukarı çıkış zincirleri  çift sayı olarak denk gelmeli.
_ ben burda 44 sıra yapmıştım 
_15 zincir çekip  Bir çiçek oluşturuyoruz(göbeklerinde plastik halka kullandım  hepsi eşit olsun diye)sonra yine 15 zincir çekip diğer kısma batıyorsunuz.
_ her sıra bitiminde ipi koparıp   tekrar başlıyoruz.
_ ve her sırada yanlardan birer taneyi boş bırakıyoruz.
 2 adet yumak aldım  2ciden az kaldı.
 3 nolu yün tığı ile ördüm. 
şimdi beyazını örüyorum  onda sayıyı  biraz daha artırdım.

CANIM BABAMMMMM



Hiç unutmadımki babam seni ,bugün özellikle hatırlayayım.Her günümdesin ,dilimdesin unutulacak bir yürek değilsinki babam .
Göçtün gittin  ya sen  sonsuzluktaki daimi evine,yarım kaldı biryanımız .Sohbetler sensiz,şakalar keyifsiz, sen gittin ya biz sensiz eksiğiz.
Rabbime karşı gelmek değil derdim ama çok da erkendi 57 sinde, biz sensiz hayatın gerisinde
Sözlerin kulaklarımda nasihatlerin yaşamımda silinmez çizgilerim oldu.İyiki senin kızındım  babam,erkendi gitmen çooookkkk erken.
Yaşasaydın oğullarım da tanısaydı ya seni babam  sen de onları ,dedim işte eksik kaldık çok şeyde.
Belki biryerlerden görüp izliyorsun bizleri,gülümsüyorsundur oralardan .....ama yok yoookk olmuyor yanındaki gibi .
 İsyan değil benimki canım babam ,özlem, hasret ,ne bileyim yok ki işte bir tarifi yok ki bunun anlatılabilir bir yanı , yok yoookk işte.......
 BİR TEK ŞEY VAR BABAM BİLDİĞİM ODA SENİ ÇOK AMA ÇOOOK SEVDİĞİM.
 CENNET MEKANIN OLSUN NURLAR İÇİNDE OL.


 her iki babamızında mekanları cennet olsun nurlar içinde olsunlar.
Yanınızdaysa babanız sımsıkı sarılın  an ların tadını doya doya çıkarın  uzaklardaysa arayıın gönlünü hoş kılın  ama sadece bir gün değil hep sevin hep arayın.
  TÜM  BABALARA SEVGİLER, HERGÜNÜNÜZ SAĞLIKLA  VE GÜZELLİKLERLE DOLU GEÇSİN.

YAZLIK SMOKİN - BEBEK BLUZLERİ ( Smoke blouse with baby)




Yeğenim selin ve kardeşim zaferin bebekleri için kışın smokin hırkalar örmüştüm  (burdan bakabilirsiniz).
 Selinin yarın  görümcesinin nikahı var ve oğluşu Deniz  İzmirin bu yakıcı sıcağında o hırkayı giyemeyecek tabiiki  iki gün önce  Selincim  teyzem  nikah kış olsa  ne güzel hırkayı giydirirdim deyince bende sıkma sen canını oğluşum smokin giyecekse bende yazlık yaparım dedim:))))

minik yakadan çıtçıtlı iki adet zıbın bluzlerden aldım hemen işe koyulup dün bu cicilei yaptım başlamışken hızımı alamadım  belki nikahtan sonra da spor giymek ister :))))) (  3aylık bebişimiz:))))
birde HARLEY-DAVİDSON  armalı spor bir bluz yaptım.

siyah  haif parlaklığı olan kumaştan iki parça yelek önü kesip kenarlarını çevirdim minik bir göğüs cebi çalışıp içine beyaz saten mendili sabitleyip diktim.  yan kenarlara ve omuz kenarlarına dikişle yelek parçalarını  birleştirdim  düğmeleri de  bluze değdirmeden sadece yelek önlerini birleştirecek şekilde sabit diktim.
 ikincisini  koyu fume kot kumaştan çalıştım(bri kotun tek paçasından) ön altlara cep ve cebin iç kısmında minik  bandana mendili sabitlendi   bunda üç farklı renkte minik düğme kullandım . 
 Selin daha yakından görmedi ,bu akşam yollıyacağım bebeğin üzerinde resim çekilrse daha sonra ilave ederim.
çok sevdim  ben bunları ,aslında bunlardan önce açmayı düşündüğüm başka çalışmalar vardı ama bunları hemen sizlerle paylaşmak istedim  

LİMON AĞACIMIZ




Evimizin arka tarafında ufak bir bahçemiz var  ikide ağacımız birisi limon ağacı. şu an üzerin de pekçok minik limon var,hala yeşiller. sararıp oldukları zaman yine paylaşırım sizlerle. oldukları zaman uzun bir zaman limon ihtiyacımızı karşılıyor mis gibi kokusuna bayılıyorum bir yaprağını bile şöyle sever gibi okşasam  mis ghibi kokusu kalıyor  ellerimde.
dört mevsim yemyeşil görüntüsüde ayrı bir güzellik.  3 yıl önce bir hastalık mı oldu bilmiyorum hem bizim hem yan komşumun limon ağaçlarımızın birkısmı kurumuştu  çok üzülmüştüm o yeşil görünüme alışınca çıplak grimsi kötü görüntü çok fenaydı.  o kısımlarını budanması ile sıkıntı gitti. 2yıl   10 u geçmedi limon sayısı ama geçen yıl ve bu sene oldukça  fazla limon var üstünde.
limonun pekçok faydasını biliyoruz yine bakmak isterseniz burada çok güzel anlatılmış

EBRULİ MOTİFLİ PETEK ŞAL 3 (LİLA TONLARI)



Bu  da farklı bir renk lila,koyu mor ve hafif koyu kahverengi tonlarda.  
 daha önce yayınladığım kahverengi simli şal   . simli ipleri çok beğendim birkaç rengini daha aldım.

FIRINDA KABAK MÜCVERİ VE PATATES DİLİMLERİ

Kendi blogumda ilk tariflerim daha önce  sevgili nurşenden yayınlıyorduk.   zaman zaman burdan devam edeceğim. bu tariflerimde    nurşen in  takibinde olan YEMEKTEYİZ etkinliğine gidecek.Hem kendi blogundan hemde BLOG ALBÜMÜ nden etkinliği yayınlayacak
Aperatif bölümü için son derece hafif iki tarif:


FIRINDA KABAK MÜCVERİ:
1kg. kabak
2yemek kaşığı tepeleme yoğurt
yarım fincan  sıvıyağ
karabiber,tuz,kırmızıbiber,az nane
yarım bağ dereotu,yarım bağ maydanoz
3-4 adet taze soğan
1 yumurta
un 
YAPILIŞI:Kabakları rendeleyin yada robottan geçirin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın kek hamuru kıvamına gelecek kadar un ilave edin. yağlanmış tepsiye yada yağlıkağıt  üzerine iyice eşit şekilde yayılmasını sağlayıp  spatula ile  hafif kareliyorum ( bu şekilde daha güzel pişiyor) ve 200 derecede fırına  koyup pişiriyoruz üzerleri kızarıncaya kadar pişecek.
Tavada çok yağ çektiği için uzun zamandır  bu şekilde fırında yapıyorum .



PATATES DİLİMLERİ
4-5  adet büyük patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon ,karabiber,kırmızıbiber,tuz(benim asla değişme baharatlarım:)))))
YAPILIŞI: patatesleri  soyup halka şeklinde biraz kalınca dilimliyoruz   yağ ve baharatla bir kapta iyice karıştırıp tepsiye serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine uç kısımlarında  hafifçe birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziyor ve fırında 200 derecede pişiriyoruz.
evde patates kızartması çok seviliyor     yağlı yemeklerden de kaçınıyoruz  bu şekilde harika oluyor.
resimde gördüğünüz gibi 2 yemek kaşığı yağ bile fazla gelebiliyor.
yağsız da denedim  ama o anında tüketilecek şekilde oluyor kalınca hoş olmuyor.

LİF KABAĞINI DUYDUNUZMU :))



Bu ilginç bitkiyi ilk kez görüyorum bende Büyük eltim Azime ablam getirdi iki adet geldiğinde iki adet yaprakları vardı bol su verilmesi gerekiyormuş  resimleri geçtiğimiz hafta çektim şuan burdakinden birkaçfazla yaprağı var. oldukça hızlı büyüyor. 
Cam kenarına koydum sarmaşık gibi uzuyormuş bende pencere demirlerine sararım  ozaman.   zaman içinde gelişmeleri burdan paylaşırım .Arka balkonum  biraz yeşillendi bu aralar  diğerlerinide  paylaşacağım sizlerle inş.
  Aktarlarda satılan lifleri görmüştüm ama bu bitkiden olduğunu bilmiyordum.  merak edip araştırdım    bakmak isterseniz   yetriştirenler çok güzel resimler paylaşmış bakabilirsiniz

AÇIKLAMALI EBRULİ MOTİFLİ PETEK ŞAL 2 (SHAWL)

Bu şalı  da tüm detayları ile yayınlıyorum.



BURADA ŞALIN BAŞLANGICI:

1- 10 zincir çek kapat.
2- üzerine 6zincirle yüksel ve aynı uzunlukta bir trabzan oluştur(2li trabzan oluyor)+ 12 zincir
3-2li trabzan+12zincir+ ikili trabzan
4-burda son yapılan  ikili trabzanın üzerine 6zincirle yükselip yanına yine ikinci trabzanı yapıyoruz.(bu bir üst sıraya çıkış için)
5-dönerken yine 12li zincirle aradakizincir bağlantısının boşluğundan ortada sabitliyoruz(zincirin içine değil boşluktan alıyoruz ipi)
6-  3 adet ikili trabzanlar  hiç değişmeden sabit ilerliyor  araları 12 zincir. eğer eliniz sıkıysa artırabilirsiniz sayıyı
şalın başlangıcı  üç boyutlu şalın başlangıç mantığı ile aynı kuruluyor.
bu şekilde 25 sıra yapıyoruz ve  motiflere geçiyoruz
ben ilk motifi uç kısma ekleyip sonra renk dağılımına göre iki taraflı ilerledim.
BURDA MOTİFİN BAŞLANGICI:

1-10 zincir le halka oluşturup   araları 4 er zincirli yedi adet  boşluk  yapılacak
2-bu boşluklara 4 yada beşli trabzanlarla yapraklar yapılacak
3- yaprak diplerine 6 zincir çekip aralarına batarak zemin biritleri yapılacak
4- 7 birit  oluşturulacak.
5-biritlerden 12 zincirle yüksel
6-  tığın üzerine ip alarak uzatmalar yapılacak her uzatma ayrı sabitlenecek ve yine 12 zincirle inip dip kısmına sabitlenecek.
 yan birite geçip  hepsinde aynı şlemi uygulayacağız. toplam 13 motif bulunuyor. ilk resimde yakın plan eklenen yerleri görebilirsiniz.
 Kullandığım ip  ALİZE  tiftik.
 Tığım:       3 nolu demir tığ.

KIRMIZI ORGANZE KUMAŞTAN KINA GÜLLERİ




Organze kumaştan şeritler kesip      yaptığım bu güller  arkadaşım Nilüferin  kızına  ve yeğenine, bir çiftide eminenin bir tanıdığına, ve canım Esin'ime.
yapılışı çok zevkli  görünüşü harika oldu. geçtiğimiz pazar  kına gecesinde de çok beğenildi. Özellikle gelin kızımız Gülşahcığımın  beğenisi benim için  çok özeldi . bu pazar da  nikahı var fıstığıma bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.


sevgili arkadaşımız NAZAR değmesinO7  blogunda görüp çok beğenmiştim (demet akalının kına gülleri diye tanınmış) Bu arada   sevgili  NAZAR cığım rahatsız olduğunu yazmıştı en son ,  acil şifalar diliyorum bir an önce iyileşip  yine güzellikleriyle bizlerle olması için dua ediyorum.
NAZARdeğmesin o7 arkadaşımın  gülleri nasıl hazırladığını bilmiyorum. ben sevgili DERYA BAYKAL hanımefendinin TV de  bir katlama şekli göstermişti o şekilde yaptım. benzer bir yapılış resmini de sizlerle paylaşacağım. üzerinde logosu olan bir resim  ben çok önceleri nette dolaşırken dosyama atmışım bir fikir olur diye paylaşıyorum.

TURKUAZ MOTİFLİ PETEK ŞAL (SHAWL) 1.



Geçen yıl bir hanımın üzerinde görüp çok beğenmiştim ama birtürlü sıra gelmemişti. bu renklerde örmüştüm benzer bir şal ,sonra kardeşim beğenince ona verdim burda .sevgili Tatesal ın aneciği yapmış burada onlarıda görünce hadi başlayayım dedim 3-4 tane ördüm sırayla yayınlayacağm hepsini birini tam açıklamalarıyla vereceğim benim yaptıklarımın uç kısımlarına üç sıra örümcek örneği ile saçak yaptım.(Meraklı yardımcım  şalı serer sermez hoplayıp oturdu  yüzü çıkmamış burada:))))

bu kahverengide arkadaşım eminenin bana yakından görmem için getirdiği örnek.  boyunda  sarılmış şekli çok şık duruyor. Mankenim canım eminem.

BEBEK KAKTÜSLERİM VE RADYASYON(cactus and radiation)


Bir süredir paylaşmak istediğim bu konuyu ilk okuduğum arkadaşımın blogunu hatırlayamadım hangi blogdu diye epeyce bakındım ama bulamadım ,yayınlayan arkadaşım bendim diyebilir anımsayamadığım için kusuruma bakmasın hemen ilave ederim yazıma.
(Netten bir bilgi buldumburada)PC den yayılan radyasyonu emdiği söyleniyor kaktüslerin. Bunu duyunca yeğenim selinden rica ettim terasındakilerden birkaçtane getirdi minicik kırılıp düşenlerden. Bende evdeki minik saksılara ekmiştim ön balkonumda bir süre durdular ama malaesef hiç bir kıpırdama olmadı ,
ekerken bir hatamı yaptım acaba diye düşündüm, daha sonra balkondan içeri alıp PC nin yanına dizdim .
Bir hafta sonra hepsinin tepelerinden yeni bölümlerin çıktığını görünce nasıl sevindim anlatamam. Bu bilgiyi daha önce kendileriyle paylaştığım arkadaşlarıma söz vermiştim kaktüslerim tutsun sizlerede getireyim diye.
Sevgili Zehra 'cığıma ,Zübeyde ye(ceyizsandıgı) gelinleri Nurdan'a da verdim.
Selinin terasında evsahibinin ektiği çiçek ve değişik kaktüs çiçekleri var özel bir bakım görmüyorlar. güneş enerjisinin altına toplamışlar ordan akan suyla hayat bulmuş çiçekler:)))) gittiğim zaman resimleyip paylaşırım. kopup kırılan lar bile düştüğü yerde filizlenip büyümüş.
____________________________________________________
Aslında son iki gündür hepimizin içini acıtan olaylardan canım istemedi. içimden geçenleri yazmaya elim varmıyor. İki acı olayı bizlere yaşatanlara
L A N E T olsun. Rabbimden bulsun cezalarını demekten başka birşey bulamıyorum.Asıl yazmak istediklerimde fazlasıyla isyankarım ve .... işte pekçoğunuzun yüreğinden geçtiği gibi....... çok kızgınım,çok üzgünüm.......
Şehitlerimiz için hep VATAN SAĞOLSUN diyoruz.
Bu ülkeyi idare etmeye çalışanlar LÜTFEN YETER ARTIK..
BU CENNET VATAN EVLATLARIYLA SAĞOLSUN ,EVLATLARIYLA VAROLSUN

Posted by Picasa

AMİGURUMİ-ÖRGÜOYUNCAKLAR

BATTANİYELER

AÇIKLAMALI ÖRGÜLER ve VİDEOLAR

ŞAPKALAR BERELER

PATİKLER

ÇANTA-CÜZDAN-HEYBE (bags)

KEÇE ÇALIŞMALARIM

DURU'NUN CİCİLERİ